Geschiedenis

Het verhaal start in 1967. Oprichter en bezieler van Emma, Maurice Verschaeve, studeert af als dierenarts. Vrijwel meteen opent hij samen met zijn vrouw Laura Grouset een apotheek in Reningelst (Poperinge). 

In de periode dat Maurice zijn legerdienst opnam, brak de varkenspest uit. Het zette hem ertoe aan, na zijn dienst, aan de slag te gaan met een vaccin en deze op een specifiek manier te gaan gebruiken om zo de epidemie in te dijken. De resultaten waren fenomenaal en Maurice kwam handen te kort.

Door de vele nieuwe contacten in o.a. de varkensteelt, vormt Maurice zich een breed beeld van de noden in de sector. Vooral de minderwaardige voedingssupplementen waren voor hem een doorn in het oog. 

Daarop ging hij zelf aan de slag met het ontwikkelen van bolussen en een Emma (Electronic Milk Mother Application), een revolutionaire machine die later ingang kreeg in heel Europa.

Wat begon als een hobby werd dus al snel een heuse business. Doorheen de jaren bouwden Maurice en Laura aan een team van professionals met verschillende expertises: Kathleen Verschaeve (dochter van Maurice en Laura, Apotheker, Nutritionist), Jonas De Roo (Master Biologie) en Glenn Verstraete (Doctor in de Farmaceutische Technologie, Apotheker).

Ondertussen is Emma leverancier van gels, poeders en bolussen voor allerlei dieren. En dat over de ganse wereld!

Team

Maurice
Verschaeve
Zaakvoerder
Oprichter
Dierenarts
Jonas
De Roo
Production Manager
Bioloog
Kathleen
Verschaeve
Fytotherapeute en specialiste orthomoleculaire geneeskunde
Nutritioniste
Apotheker
Laura
Grouset
Administratie
Apotheker

Vragen voor ons team?